Hoe het begon …

We kregen de vraag al vaak: “Hoe is 3 of us begonnen?” Aan de vooravond van ons eerste fanbal, is het mss een goed moment om ‘de story’ te vertellen.

We starten anno 2004 (O my God, wat vliegt de tijd!) Jokke en Willy waren al jarenlang actief bij het orkest ‘Locomotion’, een groep van 6 spoorwegcollega’s. De ouders van Wendy gingen regelmatig naar hun optredens.

Wendy zong toen net bij ‘Charlies angels’, een project van een groep vrienden.

19 18

Het project stopt na 3 optredens maar Wendy heeft de smaak van het zingen te pakken. Via haar ouders leert ze de mannen van de Locomotion kennen. Ze trekt haar stoute schoenen aan en vraagt of ze niet wat backings mag doen. Op dat moment is zanger Willy even weg uit de groep en zingt Wendy backings voor zanger Eddy.

Digital StillCamera

Willy komt echter terug na een tijdje en algauw blijkt dat de stemmen van Willy en Wendy zeer goed samengaan. De Locomotion treedt nog een aantal keer op met deze formule.

16 15

Wendy merkt dat er in het keyboard van Jokke, schatten van nummers zitten. Vooral de oldies trekken haar aan en ze vraagt om eens een keertje te repeteren met Jokke, voor de fun. De tweede keer repeteert Willy mee. Ze doen dat in café Oep de met in Zichem, letterlijk aan de toiletten en krijgen daar meteen feedback van ‘den toog’ en de wc-bezoekers.

Digital StillCamera

Het gaat zo vlot dat er al lachend voorgesteld wordt om een nieuwe groep op te richten.

In mei 2009 worden ze geboekt in het café en wordt er een naam gezocht. In die tijd was er een tv-programma, just the 2 of us. Wij maakten er ‘just the 3 of us’ van, wat ingekort werd naar 3 of us.

En toen ging het snel… Het concept is nooit veranderd, de stemmen, het repertoire en de vriendschap wel gegroeid.

Nooit gedacht dat we vijf jaar later, op vraag, een groots fanbal zouden organiseren (met dank aan heel veel helpende handen). En toch, ook morgen: Keep it simple! Maar goe! 😉

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *